maanantai 6. heinäkuuta 2015

Isojen vesien kutsuViisi vuotta sitten lähdimme kohti Kanarian saaria. Vuosi ja kaksi kuukautta kului purjehtien Oulusta Kanarialle ja takaisin. Matka oli meille unelmien täyttymys ja olimme tohkeissamme siitä, että me teimme sen. Vaikka aikaa on kulunut, ajatuksemme ovat olleet monta kertaa tuolla matkalla. Milloin Ranskassa milloin Gran Canarialla. Tunnelmia ja ajatuksia pulpahtelee tuon tuosta pinnalle ja niitä yhdessä muistellessa on tullut huokailtua, että sinne pitäisi päästä vielä. Isoille vesille.

Varsinainen päätös kypsyi kevään aikana. Tiukka työtahti ja oman ajan puute ratkaisi lopulta, että köydet irtoavat Oulussa ja kokka käännetään kohti Välimerta. Edellisen reissun jälkeen perhe on kasvanut kahdella lastenlapsella. Oli vaikeaa tehdä lähtöä, kun oli jo ikävä ennen lähtöä. Päätimme, että viemme veneen Espanjaan ja joulun viettoon tullaan välillä kotiin. Matkaa jatketaan sitten kevättalvella.

Kokeneet matkapurjehtijat ovat sanoneet, että pitkälle purjehdusmatkalle lähtemisessä kaikkein vaikeinta on tehdä päätös lähtemisestä. Nyt me olemme sen tehneet. Olemme vastanneet isojen vesien kutsuun.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti