sunnuntai 30. elokuuta 2015

Pyörien ostoon CherbourgiinKovat tuulet jatkuivat vielä Pariisin matkan jälkeenkin. Täällä Englannin kanaalissa on niin kovia virtauksia, että voimakkailla tuulilla aallot ovat arvaamattomia. Paikalliset ehkä osaavat tunnistaa milloin merelle voi turvallisin mielin lähteä. Meillä ei ole kiire, joten otamme mieluiten varman päälle. Pääsimme lähtemään vasta 28.8. Köydet irtosivat klo 7.50. Tavoitteena oli 150 merimailia Cherbourgiin. Yönylipurjehdus oli edessä. Olimme yrittäneet löytää polkupyöriä pitkin matkaa onnistumatta. S/y C'est la Vie blogia lukiessani huomasin, että he olivat ostaneet taittopyörät Cherbourgista. Sain Juulialta liikkeen nimen, josta heidän pyörät olivat löytyneet. Siksi siis Cherbourgiin. Muutoin olemme kolunneet kaupungin edellisellä purjehduksella pariinkin otteeseen. Menomatkalla odotimme sopivaa säätä Kanaalin saarille ja paluumatkalla jouduimme olemaan siellä melkein viikon moottorivian vuoksi.

Tuli kaunis aurinkoinen päivä. Oli heikkoa tuulta ja moottoriajoa siis edessä. Päivä meni maili kerrallaan. Yöllä oli upea tähtitaivas ja kuutamo. Moottorilla ajossa on se hyvä puoli, että voi ajaa autopilotilla ja katsella tähtiä selällään sitloodan penkillä. Säkkipimeässä merellä voi nähdä koko linnunradan kaartuvan veneen ylle. Yön aikana näin 14 tähdenlentoa. Kuun noustessa tähtitaivas hieman himmenee, mutta kuun valossa on huikeaa ajella. Kun se menee pilveen, tuntuu kuin joku olisi sammuttanut valot.


Perillä Cherbourgissa olimme lauantaina iltapäivällä klo 14. Sää oli puolipilvinen, ei paha. Satamamaksun maksamisen jälkeen marinero soitti meille taksin. Decatloniin olisi päässyt bussilla, mutta olimme liian väsyneitä etsimään aikatauluja ja pysäkkejä. Seuraavapäivä oli sunnuntai ja liike kiinni, joten ainoa mahdollisuus oli käydä nyt lauantaina ja ajaa taksilla.

Parikymmentä minuuttia ja olimme kaupalla. Pyysimme taksia odottamaan. Olihan mahtava urheiluvälinekauppa. Olisinpa ollut terveellä järjellä liikkeellä ja ajan kanssa. Mitä ihania ostoksia olisi voinut tehdä? Siellä oli laidasta laitaan urheiluvälineitä ja -vaatteita kohtuulliseen hintaan. Matkalla kassalle tarttui purjehduskengät ja satamasadetakki mukaan. Taksikuskia nauratti kun tulimme viidentoista minuutin kuluttua taittopyörät kainalossa autolle. Taksikyyti oli pieni sightseeing keskustan ulkopuolelle ja hintaa matkalle tuli vain 20 euroa suuntaansa.

Satamassa pieni koepyörähdys pyörillä ja sen jälkeen onnelliset pyörän omistajat menivät nukkumaan. Ei kommentteja:

Lähetä kommentti