sunnuntai 23. elokuuta 2015

Tervetuloa ZeebruggeenLähdimme klo 7.15 aamuhämärissä Scheveningenistä. Herätys oli ennen kuutta. Aamu valkeni nopeasti ja saimme hienon purjehdussään. Aurinko paistoi siniseltä taivaalta ja nautimme mukavasta menosta. Perillä Zeebruggessä olimme seitsemän aikaan. Maileja tuli 67 nm.Matkalla pärski melkoisesti suolavettä kannelle ja Pekka joutui ensi töikseen ruiskuttamaan suolat pois. Sää oli mitä parhain, kuten kuvista näkee.

Satamakonttorissa ilmoittautumisen yhteydessä paljastui, että meidän veneen tiedot olivat viiden vuoden jälkeen edelleen heidän koneella. Saimme lämpimän tervetulotoivotuksen jälleen Zeebruggeen.

Illalla kävin pienen kävelylenkin kuvaamassa kalastajien muistomerkkiä, joka on aivan sataman vieressä. Vuoden aikana oli tullut pari uutta nimeä muistolaattaan. Läheisyyteen oli myös kunnostettu ja museoitu paikallinen kalastusalus.

Hyvin nukutun yön jälkeen kävimme tankkaamassa dieseliä veneen tankki täyteen ja vähän ylimääräistä kanistereihin, kun ei taaskaan ole tietoa mistä polttoainetta saadaan seuraavan kerran. On osoittautunut, että aina se ei onnistu vaikka satamassa olisikin tankkauspaikka. Milloin laitteet eivät toimi tai vaaditaan jotain erityistä luottokorttia, jota meillä ei ole. Täällä oli hyvä palvelu, marinero auttoi tankkauksessa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti