lauantai 26. syyskuuta 2015

Santander


Pekka raukka joutui Bilbaossa kärsimään jostain ihmehyttysistä. Niitä ei näkynyt missään ja minua ne eivät purreet, mutta Pekka oli aivan punaisia paukamia täynnä. Kaivoimme vanhan sähköisen Raid karkottimen esille. Sillä on torjuttu sääskiä joskus Iin Röytässä. Nyt se pörisi veneessä jatkuvasti. Apteekista löytyi allergiasalvaa, joka auttoi kutinaan. Pekka osti rotanmyrkylle haisevaa hyttysmyrkkyä. Minä meinasin kuolla siihen hajuun. Me ei koskaan saatu selville millainen otus teki selvää jälkeä Pekan nahkaan. Toin Oulusta Hydrokortisonia ja niin alkoivat paukamat kadota.


Getxossa vierähti kaksi ja puoli viikkoa. Ihan hirvitti, kuinka suuri lasku satamamaksusta muodostuu. Onneksi se putosi viikon oleskelun jälkeen puoleen. Useissa satamissa hinta putoaa mitä kauemmin satamassa viipyy, niin myös täällä.

Minun kunto oli kohentunut nopeasti. Huimausta on enää vain silloin kun pää on alaspäin. Ja pakkoko sitä on pää alhaalla kulkea. Aloimme suunnitella seuraavaa satamaa, joka on Santander ja sinne on matkaa 44 merimailia.

Lähtö oli 24.9. klo 8.10 Bilbaosta. Oli vielä hämärää kun satama jäi taakse ja keula oli kohti länttä. Tuuli oli heikkoa ja suunta vaihteli jatkuvasti. Aamullinen pilviverho jäi Bilbaoon ja aurinko paistoi lämpimästi. Oli hienoa olla jälleen merellä. Perillä Santanderissa olimme klo 15.50.

On aina jännittävää saapua uuteen satamaan. Meidät otti vastaan Santanderin edustalla oleva majakkasaari.  Sen kallioiseen rantaa maininki löi upeita tärskäyksiä. Vesi lensi korkealle. Magdalenan niemessä oli upea iso kartano, jonka katolla liehuivat Espanjan lippu, EU-lippu ja Kantabrian lippu. Kaupunki rajautuu jokeen. Talot nousevat kerroksittain ylös rinnettä. Toisella puolella jokea on pitkät valkoiset hiekkarannat.  Ajoimme jokea pitkin noin 2,5 mailia vierasvenesatamaan. Laivoja tuli vastaan ja katselimme kuinka pienet katamaraanit kilpailivat edestakaisin poikittain jokiuomaa pitkin.


Marinero ajoi meitä vastaan kumiveneellä. Hän kysyi, kauanko aiomme viipyä ja ohjasi meidät laituriin. Kaikki näytti todella hienolta. Oli palmuja ja upeita asuntoja rantatien varressa. Sataman palvelut olivat kohtuulliset. Vessat ja suihkut olivat kellarissa maan alla. Netti toimi heikosti. Satamamaksu oli 30,12 €.Varmasti kaupungissa olisi ollut nähtävää, mutta meillä ei ollut aikaa jäädä satamaan pidempää. Kiire painoi jo päälle. Sen verran on ollut mutkia matkassa, että eteenpäin on mentävä jos tuulet antavat myöten.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti