sunnuntai 23. elokuuta 2015

Sataa sataa ropisee DunkerquessaTankilla käynnin jälkeen pääsimme matkaan kymmenen aikoihin Zeebruggestä puolipilviseen säähän. Tuulta ei ollut, joten matkaa tehtiin moottorilla.Matkan aikana alkoi kerääntyä paksuja mustia pilviä taivaanrantaan. Koko matkan ajan odottelimme milloin alkaa sataa. Vaihdoimme purjehduspuvut päälle ja kumisaappaat jalkaan. Yleensä sillä saadaan sadetta siirrettyä. Se on niin kuin kaupungissa, kun ottaa sateenvarjon mukaan, niin ei varmana sada. Sade alkoi vasta kun olimme laiturissa. Sadetta tulikin sitten kaatamalla lähes koko yön. Oli leppoisaa. Pekka suunnitteli reittejä ja minä vain nautin olostani viinilasin äärellä.


 
Dunkerquessa on kaksi vierasvenesatamaa. Menimme ensimmäiseen satamaan, Port du Grand Largeen, jossa olimme viimeksi tulomatkalla. Muisteltiin, että lähempänä kaupunkia oleva satama on yleensä aivan täynnä ja me emme tykkää olla toisten veneiden kyljessä. Saimme tälläkin kertaa heti oman paikan sormipontoonista. 

Satamassa oli uuden karheat sosiaalitilat. Kaikki oli viimeisen päälle hienoa. Täällä olisi voinut viihtyä pitempäänkin, mutta meillä painoi matkanteko. Sen verran on jouduttu säitä odottelemaan, että silloin kun säätä täytyy jatkaa matkaa heti kun se vain on mahdollista.

Aamulla sää näytti jo paljon paremmalta.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti